Dekor Kostüm

Klasik Bale Bölümü İlköğretim 5,6,7 ve 8. sınıflar dekor ve kostüm tarihi dersi alırlar. Bu dersin amacı genel kültür bilgilerini genişletmek ve mezun olup baleyi kariyer olarak seçmeye karar verdiklerinde bir eser sahneleyecekleri zaman o eserin geçtiği tarihe göre kostüm dizayn etme becerisini kazandırabilmektir. Bu dersler, Türkiye’de pek çok bale okulu kurucusu ve öğretmenini yetiştirmiş, tiyatro sanatçılarını eğitmiş, rahmetli hocamız İncila Yar’ın yetiştirdiği öğretmenler denetiminde devam etmektedir.

Bale Tarihi

Klasik Bale Bölümü lise seviyesi lise 1,2,3 ve 4. sınıflar bale tarihi dersi alırlar. Teorik olarak okutulan önemli bale eserlerinden bölümler uygulamalı olarak da çalıştırılıp her yıl resitallerde sahnelenir. Repertuar dersinde Kuğu Gölü, Fındıkkıran, Le Corsaire, Don Kişot, Sindirella, Giselle, La Bayadere, Les Sylphides, Uyuyan Güzel, Paquita, Giselle gibi önemli eserleri öğrenirler. Öğrencilerin genel kültürünü geliştirmek amacıyla bale tarihi derslerinde öğrencilere, tarihte ilk baleden günümüze sahnelenmiş eserler tanıtılır bu eserlerin koreografları, ilk sahneleniş tarihi, konusu ve müziğin bestecisi gibi konular hakkında bilgi verilir.

Karakter Dansları

Ders programlarımızın içinde 1. Sınıftan itibaren öğretilen karakter adımları öğrencilerin dansçılık yeteneğini geliştirir, müzikle uyumlu bir şekilde duygularını ifade etmelerini sağlar. Dansın sadece klasik bale adımlarından oluşmadığını, farklı dans stillerinin farklı yorumlar gerektirdiğini öğrenirler. Çeşitli aksesuarlarla dans etmeyi, vücudun bir ahenk içinde eller, kollar ve baş ile uyumlu bir şekilde hareket ettirilmesi gerektiğini öğrenirler.

Solfej

Bale öğrencilerimiz, solfej derslerinde notaları değerlerine göre okumayı ve ritim çalışmalarıyla müzik eşliğinde dans etmeyi öğrenirler.

Galeri